Villa Sveta Eufemija Bad and Breakfast Rovinj Istra

Villa Sveta Eufemija Bad and Breakfast  Rovinj  Istra
27
26
25
24

Villa Sveta Eufemija  Bad and Breakfast    Rovinj   Istra

U ponudi imamo dvokrevetne i trokrevetne sobe,studio apartman te veliku četverokrevetnu sobu koja se sastoji od dvije spavaće sobe,dvije terase te zajedničkom kupaonom.

——————————————————-

Rovinj je magičan poluotok, smjestio se na zapadnoj obali Istre između općine Vrsar na sjeveru s kojim je dijeli Limski zaljev i općine Bale na jugu.
Pred sobom ima predivan pogled na arhipelag od dvadesetidva otočića, od kojih su najveći Sv. Andrija i Sv. Katarina. Osim njih, zaštićeni i pažnje vrijedni objekti prirode su: područje od otočića Sv. Ivana do Dvije sestrice, more i podmorje Limskog kanala i dio Limske drage, park šuma “Punta corrente”, močvara Palud, Romualdova pećina na južnoj strani Limskog kanala i kamenolom “Cave di Monfiorenzo”.
Povijest ovog čarobnog mjesta je utkana u njegove kamene uličice, brojnim romaničko-gotičkim, renesansnim, baroknim i neoklasicističkim prozorima, balkonima, baladurama, altanama (terasama na krovu), vratima – kao što su naprimjer Vrata stare ribarnice, koja otvaraju čudesan svijet starog grada, a posebno značajna je Crkva Sv. Eufemije koja na vrhu Rovinja stremi prema nebu.
Povijest Rovinja seže još u razdoblje od 3. do 5. stoljeća, a rovinjska je okolica bila nastanjena već u željezno i brončano doba kad je u Istri živjela kultura pod nazivom Histria koja je trgovala sa Grcima i Etrušćanima.

2223 2425262728
KONTAKT
INNA AŠNINA
00385 52 830 760