Sobe Casa Nono Komiza Otok Vis

Sobe  Casa Nono  Komiza  Otok Vis
28
27
26
25

Sobe Casa Nono    Komiza   Otok Vis

———————————————————————————

Dok se spuštate sa 600 metra visokog brda Hum na zapadnoj strani otoka Visa niste ni svjesni da, zapravo, put u raj vodi prema dolje. U krilu dubokog zaljeva stsnulo se malo mediteransko mjesto s uskim ulicama, kamenim kućicama i šljunčanim plažama s izvorima pitke vode : Gusarica, Nova pošta, Velo žalo…
U Komiži je 1928. osnovano Društvo za uljepšavanje mjesta Komiže i ta tradicija se vidi na svakom ‘kantunu’ maloga mjesta . Popularnost Komiža ne duguje samo svojoj ljepoti. To je mjesto u kojem se rodilo ribarstvo hrvatskog Jadrana. Svojim brodicama njeni su ribari suvereno vladali Jadranom te, kao iseljenici, stvarali ribarska središta na pacifičkim obalama Amerike. Danas nazdravljamo njihovoj vještini u komiškim restoranima uz domaća vina i poznatu komišku pogaču, te ulovom iz komiškog akvatorija koji je poznat kao područje bogato plavom ribom, oboritom bijelom te jastozima i hlapovima.

Kuća Nono se nalazi u historijskoj jezgri Komiže, odmah iznad Ribarske ulice, red kuća iza Villa Nonne. Renovirana je 2005. godine. Kuća je kamena, ima tri etaže. U prizemlju je mali šarmantni vrt, konoba sa kuhinjom i blagovaonom, mala kupaonica. Vanjske kamene stepenice vode do prvog kata gdje se nalaze dvije dvokrevetne sobe i velika kupaonica. Drvenim stepenicama dolazi se do drugog kata gdje se nalaze jedna dvokrevetna i jedna trokrevetna soba Sve četiri sobe imaju klima uređaj, u blagovaoni je SATV, kuhinja je opremljena sa pećnicom, frižiderom sa zamrzivačem, tosterom, aparatom za kavu. U dvorištu je i vrtna garnitura. Na zahtjev je moguća i usluga pranja rublja Kuća je pogodna za 6-9 osoba. Nalazi se samo 30-ak metara od mora i 3 minute hoda od glavne komiške plaže. Restorani Bako i Jastožera su u neposrednoj blizini Kuće Nono.

2223 242526272829
KONTAKT
DRAŽEN
00385 98 380 046 : 00385 98 359 211