Apartmani Skloce Blato Otok Korcula

Apartmani Skloce    Blato   Otok Korcula

Prigradica apartmani Skloce privatni smještaj Korčula Prigradica 2 apartmana. 70 metara do plaže. U blizini plaže tipa žal. Klima, internet, roštilj, parking. Kuća se nalazi u mirnoj okolini bez susjeda na sjevernoj strani otoka. Balkoni su zasjenjeni cijeli dan i imaju pogled na osunčanu okolinu, otvoreno more i pejzaž prepun terasa s kamenim zidovima. Prekrasna privatna plaža sa skladištem za opremu za plažu.

Blato je mediteranski gradić i jedno od najstarijih naselja na otoku Korčuli, smješteno po sredini zapadnog dijela nedaleko od istoimenog krškog polja. Po tom polju koje je poplavljivalo naselje je i dobilo ime. Do 1911. godine Blatsko polje bilo je povremeno plavljeno, tako da je stvaralo jezero koje je isušeno izgradnjom melioracijskih kanala i tunela za odvodnju vode u more na sjevernoj obali. Time se stvorio uvjet za još uspješnije iskorištavanje plodnog Blatskog polja.

Samo naselje smjestilo se oko ravnog područja nazvanog Zlinje i po okolnim brežuljcima. Zlinje je ujedno i najpoznatija ulica u Blatu, s poznatim drvoredom lipâ i Gradskim parkom, koji pružaju izuzetan hlad tijekom ljetnih mjeseci.

2122 2627282324
KONTAKT
IVAN ŠEPAROVIĆ
00385 20 841 149 ; 00385 91 539 0620
WWW