Apartmani Balic Omis Centralna Dalmacija

Apartmani Balic  Omis  Centralna Dalmacija
26
25
24
23

Apartmani Balic   Omis   Centralna Dalmacija

Nalazimo se u uvalici Balića Rata blizu Omiša mirnom i ugodnom za ljetovanje obitelji. Do plaže kroz borovu šumu imamo pedetetak metara.U blizini imamo nekoliko restorana i mogućnost kupnje voća i povrća i namirnica u Stanićima.

Apartman 3+2
Apartman 2+2
Apartman 2+1

————————————————————————————

Spustite li se 21 kilometar južno od Splita, Jadranska magistrala će Vas provesti kroz pitoreskan Omiš. Na ušću rijeke Cetine podno impozantnih stjenovitih vrata koja spajaju more sa zaleđem gnijezdi se grad još od 1000 godine prije Krista.

Povijest Omiša je bremenita; od Ilira do danas, izmjenjivali su se narodi i vladari ostavljajući svoje tragove rasute okolicom poput biserja, danas dio Omiškog nasljeđa i blaga. Omiš je, ipak, najpoznatiji po svojim gusarima i njihovim nemirnim brodicama, omiškim strijelama. Učestali napadi Omišana na papinske galije i venecijanske trgovačke brodove, doveli su do dva križarska rata. Prvi je završio pobjedom gusara 1221. godine, a drugog 1287. gube i to je kraj njihove vladavine u gradu Omišu. Gusarsku povijest ocrtavaju gradske tvrđave Mirabella s koje se vidi cijeli Omiš i Starigrad s koje se vidi Brački kanal, otoci Brač, Hvar i Šoltu, Srednja Poljica i ušće Cetine. Omiš je mala riznica povijesti i velika škrinja aktivnosti za dinamičan odmor tijekom cijele godine.

2224 252627
KONTAKT
NEDILJKA BALIĆ
00385 98 901 6165
WWW